АРТ-КАФЕ-КНИЖАРНИЦА „SLUCHVAM CHUDESA ПРИ РОСИ”

Изображение 3426

Адрес: 5500 Ловеч, ул. "Търговска" № 12

Телефон: 087 887 6312

Работно време: всеки ден от 8:00 ч. до 22:00 ч.

e-mail: rosi_lovechnet@abv.bg; sluchvamchudesa@abv.bg

Facebook: Sluchvam Chudesa при Роси

Местоположение и адрес:

Арт-кафе-книжарница „Sluchvam chudesa при Роси“ се намира в идеален център, част е от хотелския коплекс на едноименния хотел Ловеч и е разположена непосредствено преди Покрития мост и архитектурно-историческия резерват „Вароша“ - най-търсените туристически забележителности на града.

Точният адрес на заведението е гр.Ловеч 5500, ул. „Търговска“ № 12.

Входът е разположен в тунел, срещу входа на Първа инвестиционна банка.

Заведението предлага няколко услуги в едно:

  • Кафе – сладкарница: висококачествено кафе – Julius Meinl – топ три на найпродаваните кафета в света, висша гастрономия, 95% арабика, чай Julius Meinl, тпъл шоколад с шоколадов крем NuCrema, лате, капучино, виенско кафе, бейлис кафета, фрапе и др.; безалкохолни, фрешсокове, оранжада, цитронада, торти и дребни сладки и солени изкушения за любителите на традиционната кухня, мъфини, курабии, здравословни десерти, безглутенови веган бонбони и соленки, студена кухня – плата сирена и кашкавал, месни плата и брускети.
  • Бар – Предлагаме висококачествени вина (разливни и бутилки) на две бутикови винарски изби – Златен Рожен и Бонония Естейт ; заведението предлага и всякакъв вид твърд вносен алкохол (уиски, джин, водка, бренди, мартини и др.), алкохолни коктейли, нискоалкохолни напитки и бира.
  • Книжарница и библиотека – възможност за закупуване и поръчка на нови книги, възможност за заемане и четене на място;
  • Coworking center /Център за работа онлайн – работа на място за иновативни професии, IT-сектор, самонаети лица и Freelancers. Заведението разполага с високоскорестен 5G Интернет.
  • Място за събития – литературни – представяне на книги и автори, поетични – четене на поезия от местни и национално признати поети и творци, музикални концерти, творилници, детски партита, презентации и дегустации на вина, вино с рисуване и пр.;
  • Място за работни срещи и дискусии, провеждане на часове на открито, тиймбилдинг срещи и др.

КАПАЦИТЕТ

Капацитета на заведението със зала за пушачи през зимните месеци е до 50 места.

Заведението разполага с по-голяма задна тераса с гледка към хълма Стратеш, Покрития мост и реката, която е силен притегателен център както за местните жители, така и за гостити на града ни. В топлия сезон се събират до 30 души само на терасата. С отварянето на предната лятна тераса (в момента не е разработена) капацитетът на заведението ще се увеличи с още 20 места. Тя също е желана локация от хората от града, тъй като е на атрактивно и достъпно място и открива гледка към уникалните барокови сгради. Така през летния сезон капцитета на кафето ще се разшири до 80 места. Разработването на лятната тераса предстои.